Beste soorten barbecues

Barbecueën, of BBQ-en, is een manier van koken waarbij vlees of vis langzaam op een laag vuurtje wordt gegaard, meestal met houtskool of hout. Het is een populaire manier om eten te koken in de zomer, en het is een geweldige manier om gasten te vermaken. Er zijn veel verschillende soorten barbecues, en elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we de beste soorten barbecues.

De geschiedenis van barbecueën

Barbecueën bestaat al eeuwen. De eerste barbecues waren gemaakt van klei, en werden gebruikt om vlees boven een open vuur te garen. In de loop der tijd zijn barbecues steeds geavanceerder geworden, en er zijn nu veel verschillende soorten barbecues.

Soorten barbecues

Er zijn veel verschillende soorten barbecues, van de eenvoudige achtertuin grill tot uitgebreide op maat gemaakte rookovens. De populairste soorten barbecues zijn die op houtskool, gas of een kamado.

Gasbarbecue

Gasbarbecue is een vorm van grillen waarbij gas als warmtebron wordt gebruikt. Het is een populaire manier om voedsel te bereiden omdat het sneller gaat dan grillen op houtskool en beter controleerbaar is dan het gebruik van een open vlam.

burger patty being cooked

Houtskool barbecues

Er is iets met koken op houtskool dat eten gewoon beter laat smaken. Misschien is het de rokerige smaak, of het feit dat je de hitte zo gemakkelijk kunt regelen. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je met houtskool barbecuet. Ten eerste, moet je ervoor zorgende kolen heet genoeg zijn voor je begint te koken. Je kunt dit testen door je hand boven het rooster te houden – als het te heet is om je hand daar langer dan een paar seconden te houden, zijn de kolen klaar.

Kamado barbecues

De Kamado barbecue is gemaakt van hoogwaardig keramiek dat bestand is tegen zeer hoge temperaturen. De keramische constructie zorgt er ook voor dat de Kamado barbecue de warmte lang vasthoudt, zodat je het eten langzaam en gelijkmatig kunt garen. Een ander voordeel van de Kamado barbecue is dat hij gemakkelijk in gebruik is.

De Kamado stijl van koken is een kruising tussen grillen en roken. Het voordeel van de Kamado barbecue is dat je alle soorten voedsel even goed kunt bereiden. Je kunt er ook mee roken, bakken, braden en grillen eten op de Kamado barbecue.

Meer leuke blogs lezen? Ga dan eens naar www.nextinspiration.nl.